magyar kick-box szövetség

hírek

Kick-box világkupa: hat magyar arany Isztambulban

Hatan is a dobogó legfelső fokára állhattak a felnőtt magyar versenyzők közül a kick-box sportág világkupa sorozatának törökországi állomásán. Az isztambuli versenyen 41 ország 3000 sportolója indult. A verseny az elindult 21 magyar kick-boxos számára remek felkészülési állomás volt a közelgő 29. Magyar Kick-box Világkupa előtt, amelyet június 14-16-án rendeznek a BOK Sportcsarnokban.

A pointfightingosok közül a fiatal Viczián Dániel megnyerte súlycsoportját, és az eggyel nagyobbak között is beverekedte magát a döntőbe. A nőknél a többszörös világ- és Európa-bajnok Busa Andrea Isztambulban is bizonyította, hogy az idén is jó formában van, három magabiztos győzelmet követően állhatott fel a dobogó tetejére a 60 kg-osok között.

A light-contactban Kajtár Bence a 74 kg-osok mezőnyében két nyertes meccse után a döntőben visszavágott a világranglistát vezető osztrák Kassaringnak a zágrábi Európa-kupa fináléjában elszenvedett vereségért, és 3-0-ás győzelemmel érdemelte ki az aranyérmet.

Formagyakorlatban a fegyveres specialista Tar Petra a nőknél két elsőséget is bezsebelt, míg a felnőtt férfiak mezőnyben Mónus Viktor minden színű éremből szerzett egyet-egyet.

Kick-box világkupa, Isztambul, a felnőtt magyar érmesek:


Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Viczián Dániel
69 kg: 2. Viczián Dániel
Nők:
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 1. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
74 kg: 1. Kajtár Bence

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 3. Mónus Viktor
Zenés: 2. Mónus Viktor
Zenés fegyveres: 1. Mónus Viktor
Nők:
Kreatív fegyveres: 1. Tar Petra
Zenés fegyveres: 1. Tar Petra

A világkupa összes eredménye és egyéb információk elérhetők az alábbi linkről: 

https://www.sportdata.org/kickboxing/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=1858#a_eventhead