magyar

Kick-Box Szövetség

Tisztelt Olvasó, Kedves
Kick-box Barátok!

Köszöntöm a Magyar Kick-box Szövetség megújult honlapján. Remélem, hogy a honlapunk tartalma és formai elemei elnyerik tetszését és megtalálja azokat az információkat, amelyek az Ön érdeklődésére is számot tarthatnak.

Sportágunk 1979 óta van jelen a magyar sportéletben és azóta számos, nemzetközi mértékben is jelentős sikert ért el. Az a határozott célunk, hogy a kick-box sport sikerességét az elkövetkező években is fenntartsuk, sőt további sikerekkel gazdagítsuk.

A kick-box sport Világszövetsége a WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) és így a kick-box sport, 2018. november 30. óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) által elismert sportág. A WAKO – magyar sportemberek részvételével – jelenleg is gőzerővel dolgozik azon, hogy a sportágunk az Olimpiai Család teljes jogú tagjává válhasson.

Erre minden reményünk megvan és bízunk benne, hogy egyszer az Olimpiai Játékokon is bemutatkozhat ez a gyönyörű sportág. Erre legközelebb 2028-ban, Los Angelesben lehet esélyünk, de addig még nagyon sok teendő vár ránk.

Kellemes és hasznos böngészést kívánok a honlapunkon, titkon azt remélem, hogy az a kisleány/kisfiú is éppen ezt olvassa, aki majd egykor, magyar kick-boxosként vesz részt az Olimpiai Játékokon.

Tisztelettel,

Galambos Péter

Magyar Kick-box Szövetség elnök