magyar kick-box szövetség

hírek

A helyszínen készültek a kick-boxosok az Európa Játékokra

Több mint egy héten át Lengyelországban edzőtáborozott az Európa Játékokon résztvevő magyar kick-boxos küldöttség. A multisport eseményen első alkalommal programra kerülő küzdősport versenyszámait péntektől vasárnapig rendezik. A bemutatkozásra nem kevesebb, mint kilenc magyar kick-boxos is kivívta a részvétel jogát, akiktől a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke öt-hat éremre, köztük aranyéremre is számít.

A környezethez való alkalmazkodás érdekében már jóval a kick-box torna előtt kiutaztak a magyarok az Európa Játékokra, ahol a sportág küzdelmeinek otthont adó Myslenicéhez közel készültek – a más elfoglaltságai miatt hiányzó Nagy Rita kivételével – több mint egy héten keresztül. 

“Így nem egy fárasztó utazás előzi meg a szereplésüket, hanem nyugodt környezetben, napi két edzéssel tudtak készülni a számunkra és a sportág számára is roppant fontos megméretésre” – számolt be róla a Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető kijelentette: optimista a magyarok szereplését illetően.

“Sportolóink nagy része kipróbált, tapasztalt versenyző, és a fiatalabbak között is akadnak kiemelkedő tudásúak. Mindannyian rendkívül motiváltak, átérzik az Európa Játékok jelentőségét, és megérintette őket az olimpia közeli hangulat” – fogalmazott Galambos Péter. – “Öt-hat érem megszerzésében bízom, és aranyérmet is várok, márcsak azért is, mert versenyzőink közül volt, aki kerek perec kijelentette, hogy meg fogja nyerni a versenyt.”

A legtöbben, öten a pointfighting szabályrendszerben kvalifikáltak a játékokra, hárman a light-contactban próbálkozhatnak, míg egy versenyzőnk lesz érdekelt a ringben kiütésre menő full-contact szakágban. A kvótaszerzők között van a tíz világbajnoki címével a sportág világrekorderének számító Kondár Anna, akárcsak a szintén rendkívül rutinos, sokszoros vb- és Eb-győztes Veres Richárd. További négy versenyzőnk vallhatja magát világbajnoknak, hiszen Busa Andrea, Fésű Lajos, Száraz Gergő és Bálint Martin is állt már vb-n a dobogó tetején.


Az Európa Játékokon kick-boxban pénteken a negyeddöntőket rendezik, szombaton az elődöntőkre, vasárnap pedig a finálékra kerül sor. 

Az Európa Játékokra kvótát szerzett magyarok:

Pointfighting:
Férfiak: 

63 kg: Veres Richárd

74 kg: Bálint Martin
Nők: 

50 kg: Török Szonja

60 kg: Busa Andrea

70 kg: Kondár Anna


Light-contact:
Férfiak: 

63 kg: Száraz Gergő

79 kg: Fésű Lajos
Nők: 

60 kg: Nagy Rita


Full-contact:
Nők: 

60 kg: Czégény Cintia