magyar kick-box szövetség

hírek

A magyar kick-boxosok is segítik az Európa Játékok lebonyolítását

2023. január 21-én közgyűlést tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség, amelyen a megjelentek elfogadták az előző év kapcsán tartott elnöki és szakágvezetői beszámolókat. A tagok emellett megszavaztak egy kötelezettségvállalást is, amellyel a klubok a sportág idei egyik legfontosabb eseményén, az Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó Európa Játékokon a kick-box versenyek zavartalan lebonyolításához adnak támogatást.

A közgyűlésen először az MKBSZ elnöke, Galambos Péter adott tájékoztatást a 2022-es esztendő legfontosabb történéseiről.

Ezt követően az elnök beszámolt azon hírekről, amelyek szerint a nyáron a lengyelországi Krakkóban sorra kerülő Európa Játékok – amelyen története során először a kick-box is szerepel – szervezése nehézségekkel küzd, és emiatt az európai kick-box szövetség, a magyar Király István vezette WAKO Europe a versenyek szervezési és lebonyolítási költségeihez a tagállamok hozzájárulását kérte, amelyet a magyar szövetség is megszavazott.

A közgyűlésen Galambos Péter javaslatára a résztvevők elfogadtak egy egyszeri, klubonként 25 ezer forintos támogatást, amelyet felhasználva az MKBSZ teljesíteni tudja a WAKO Europe felé vállalt hozzájárulását.

Az Európa Játékok a kick-box sportág számára az év legnagyobb jelentőségű multisport eseménye, és a magyarok számára különösen fontos, hiszen a zömében olimpiai sportágak mellett első ízben került programra, ráadásul nyolc versenyzőnk is részvételi kvótát szerzett a lengyelországi megmérettetésre.

A közgyűlésen a tagok elfogadták a tavalyi évet érintő szakági beszámolókat, valamint egyeztették a 2023. évi versenynaptárat, és meghatározták a magyar bajnokságok megrendezésének időpontját.