magyar kick-box szövetség

hírek

Aranyeső a budapesti kick-box világbajnokságon

Aranyesőt hozott a budapesti utánpótlás kick-box világbajnokság első döntős napja, amelyen 16 aranyérmet szereztek a magyar fiatalok! A hétfőtől szombatig tartó világversenyen megjelent és beszédében a sportágat méltatta a Raffaele Chiulli, a NOB által elismert nemzetközi sportszövetségek szervezetének az elnöke.

A részvételi rekordot jelentő 68 ország 2200 versenyzőjét felvonultató világversenyen a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámaiban, több korosztályban (gyermek, kadet és junior) mérik össze tudásukat a 19 éven aluli fiatalok.

Az összesen 200 magyar induló közül a hat küzdelmi szabályrendszerben pénteken 16-an állhattak fel a dobogó tetejére. Rajtuk kívül 18 ezüst- és 23 bronzérmet nyertek a hazai közönség által buzdított magyar fiatalok.

A pointfighting szakágban voltak a legeredményesebbek a mieink: itt nyert világbajnoki címet Juhász Andor (gyermek, 18 kg), Nagy-Molecz Ádám (gyermek, 24 kg), Baranyi Gergő (gyermek, 27 kg), Szépe Emmett (gyermek, 30 kg), Varga Léna (gyermek, 21 kg), Sütő Barbara (gyermek, 30 kg), Hudoba Bence (kadet 1, 37 kg), Opperman Zsombor (kadet 2, 37 kg), Kozma Kornél (kadet 2, 52 kg), Zodoma Zétény (kadet 2, 57 kg), Debreczeni Frida (kadet 2, 42 kg) és Jancsó Lili (kadet 2, 65 kg). A kick-light szabályrendszerben Jóni Krisztofer (junior, +94 kg) diadalmaskodott. A kiütésre menő ringes szakágak közül full-contactban Dénes Dániel (junior 1, +81 kg) és Domokos Nadin (junior 1, 56 kg) lett első, a K1-ben pedig Baksán Gréta (junior 1, 48 kg) nyakába akasztottak aranyérmet.

A pénteki versenynap a BOK Sportcsarnokban Raffaele Chiulli beszédével kezdődött. Az olasz sportvezető, aki a NOB által elismert nemzetközi sportszövetségek szervezetének (ahová a kick-box is tartozik) az elnöke, a kick-box világszövetség, a WAKO  meghívására látogatott el a világbajnokságra. Chiulli sportolókhoz címzett beszédében méltatta a sportág eredményeit és szervezettségét, és sok sikert kívánt a kick-box olimpiai törekvéseihez.

A világbajnokság szombati zárónapján 10 órakor kezdődnek a küzdelmek.