magyar kick-box szövetség

hírek

Egy hónap múlva ismét kick-box világkupa lesz Budapesten

Szeptember 16. és 19. között rendezi meg a Magyar Kick-box Szakszövetség a hagyományos magyarországi kick-box világkupát. A koronavírus világjárvány miatt tavaly a verseny elmaradt, az idén pedig ez lesz a sportágban az első nagyszabású megmérettetés. Galambos Péter, az MKBSZ elnöke elmondta: amennyiben az aktuális covid-helyzet lehetővé teszi, mindenképpen megtartják a viadalt, és 1000-1500 versenyzőt remél rajta a sportvezető.

A hétvégén bírói továbbképzést bonyolítottak le itthon a sportágban, a klubok pedig nyári edzőtáborokban készülnek fel az őszi megmérettetésekre, amelyekből az első a light-contact és a kick-light szakágak országos bajnoksága lesz szeptember 4-én Szombathelyen.

A nemzetközi kick-box versenyek, egy-két kivételtől eltekintve, gyakorlatilag tavaly március óta szünetelnek. Az első igazán rangos viadal éppen a szeptember 16-19-én sorra kerülő magyarországi kick-box világkupa lesz. A torna – amelyet immár 26. alkalommal bonyolítanak le, és sorozatban ötödször Budapesten – az utóbbi években a világkupa-sorozat egyik legnagyobbjává nőtte ki magát: 2019-ben 42 ország több mint 1700 sportolója lépett tatamira és ringbe.

A rendező Magyar Kick-box Szakszövetség gőzerővel dolgozik az előkészületeken, amely során az egyik legfontosabb feladat a járvánnyal kapcsolatos hazai állami, illetve a sportversenyekre vonatkozó speciális covid-protokollok kialakítása – számolt be róla Galambos Péter.

„Próbálunk minden szabálynak a legaprólékosabban megfelelni, ugyanakkor mondhatni, hogy mozgó célpontra lövünk, hiszen kérdés, hogy milyen lesz a helyzet akkor, amikor a verseny elkövetkezik. Amennyiben az előírások lehetővé teszik, megtartjuk a világkupát, és bár nem számolunk ugyanakkora létszámokkal, mint az elmúlt években, de reményeink szerint így is ezer fő fölött lesz az indulók száma” – bizakodott a sportvezető.

A budapesti világkupa fontosságát növeli, hogy a hazai versenyzők számára a versenyzésbe való visszarázódás mellett a viadal kitűnő felkészülési lehetőség az októberi felnőtt világbajnokságra és a novemberi utánpótlás Európa-bajnokságra is, amelyeket egyaránt meg kíván tartani a – néhány héttel ezelőtt teljes jogú olimpiai tagságot elnyert – kick-box világszövetség, a WAKO.