magyar kick-box szövetség

hírek

Elbúcsúztatták Csollány Szilvesztert – Mórádi Zsolt is elköszönt barátjától

A fővárosi Farkasréti temetőben búcsúztatták el az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász Csollány Szilvesztert. Az 51 évesen elhunyt kiváló sportember urnája előtt a családon kívül sporttársak, sportvezetők, a teljes hazai sporttársadalom és emlékezők rótták le kegyeletüket.

A család nevében Mórádi Zsolt, tízszeres világbajnok kick-box versenyző mondott beszédet, melyben kitért arra, hogy milyen erőt adott neki gyermekként Csollány Szilveszter olimpiai aranya. „A legbüszkébb azonban nem az eredményeire és a sikereire volt, hanem a családjára. A lányaira” – tette hozzá a család barátja.

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében kiemelte: „Keressük a szavakat, nehéz szembenézni azzal, hogy egy ilyen sportembert veszítettünk el. Csollány Szilveszter nem csupán a tornászoknak jelentett motivációt, hanem az egész magyar sporttársadalomnak is” – hangsúlyozta az államtitkár asszony.

Csollány Szilveszter december elején koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba. január 24-én, 51 éves korában hunyt el.