magyar kick-box szövetség

hírek

Formagyakorlat sikerek a budapesti kick-box világkupán

A WAKO kick-box világszövetség egységét és sikereit emelték ki a 26. Magyar Kick-box Világkupa megnyitóján a felszólalók, akik örömüket is kifejezték, hogy a koronavírus okozta hosszú kényszerszünet után újra világversenyt lehet tartani a sportágban. A péntektől vasárnapig tartó verseny második napján a felnőtteknél újabb magyar aranyak születtek, ezúttal formagyakorlatban. 

A világkupa megnyitóján Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke beszédében kiemelte: a világkupa résztvevői létszáma jól mutatja, hogy mennyire ki volt éhezve a kick-boxos társadalom a versenyzésre. A 45 ország több mint 1700 sportolójának indulása közös siker, azt jelzi, hogy a WAKO világszövetség erős és megújulásra képes, amint az egy olimpiai sportághoz illik is – hangsúlyozta a sportvezető.

A fővédnökök közül Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a NOB tagja elmondta: részt vett azon a szavazáson Tokióban az olimpia alatt, amelyen több új sportágat is teljes jogú tagként fogadott el a NOB, és nagy örömére ezek között volt a WAKO kick-box is. 

Roy Baker, a WAKO ír elnöke a világszövetség szempontjából kiváló időszaknak nevezte a mostanit.

Csupa mosolygós arccal találkozik a sportcsarnokban, és nincsenek panaszok – mondta Király István, az európai szövetség frissen megválasztott elnöke, aki szerint ez érthető, hiszen az elmúlt másfél évben a kick-boxos társadalom majdnem mindent elvesztett, és annál nagyobb dolog, hogy végre ismét találkozhatnak egymással.

A tatamikon formagyakorlatban a felnőtteknél négy aranyérem termett a magyaroknak. A férfiaknál Brebovszky Zoltán a kreatív és a zenés kategóriában győzött, Mónus Viktor pedig ugyanezek fegyveres változatában lett első.

A ringes küzdelmek során a felnőtt magyar indulók közül ketten jutottak a vasárnapi döntőkbe: a K1-es szabályrendszerben Szabó-Tóth Dávid és Boros Petra küzdhet az aranyéremért.