magyar kick-box szövetség

hírek

Gyászoljuk egykori sporttársunk dr. Halász Lászlót

Tisztelt Sporttársaim,

sajnálattal értesítelek Benneteket, hogy 2021. június 18-án, életének 81. évében elhunyt dr. Halász László, volt bíró, a Szövetség Felügyelő Bizottságának tagja (2001-2015).

Nekünk, akik ismertük csak a „Halászlaci” volt. A 80-as, 90-es években nem volt verseny, amelyen Laci ne bíráskodott volna. Szakszerűség, határozottság és szigorú pártatlanság jellemezte bírói tevékenységét, mindenki kedvelte és tisztelte. A Felügyelő Bizottságban sokat segített a Szövetségnek széleskörű tapasztalatával.

A küzdőtéren is pontosan olyan volt, mint az életben, mindig segítőkész, nyugodt, megfontolt.

Közvetlen sporttársai közül is csak kevesen tudták róla, hogy a sport mellett sem „átlagos” életet élt, az egyik legfontosabb tulajdonságának számító szerénysége nem engedte, hogy „fényezze magát”.

A kémiai és a hadtudományok doktora volt, nyugállományba vonulásakor ezredesi rangban szerelt le. Hosszú évekig a Haditechnikai Intézetben végzett kiemelkedő tudományos munkát, emellett tanított a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, később a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, valamint külföldi egyetemeken is. Tevékenységének további területeit és eredményeit nehéz lenne felsorolni.

Mindig aktív volt, nem ijedt meg a feladatoktól, teljes életet élt. Tevékenységével nagymértékben hozzájárult sportágunk fejlődéséhez, amelyért köszönettel tartozunk neki.

Mindig szeretettel és tisztelettel emlékezünk sporttársunkra, dr. Halász Lászlóra. 

A rá emlékezők 2021. július 8-án, csütörtökön 12.45-kor vehetnek tőle végső búcsút a Farkasréti temetőben.