magyar kick-box szövetség

hírek

Három arany eddig a kick-box világbajnokságon

Az utolsó napi döntők előtt már három aranyérme van a felnőttek között a magyar válogatottnak a portugáliai Albufeirában zajló kick-box világbajnokságon. A hétfőtől szombatig tartó világversenyen rekordlétszámot jelentő 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lépett tatamira és szállt ringbe.

A vb-n a felnőttek mezőnyében pénteken öten döntőztek, és közülük hárman is megnyerték fináléjukat. A pointfighting szabályrendszerben Cselovszki Patrik (57 kg) és a korábbi világbajnok, és az idei Európa Játékokon sporttörténelmi aranyat nyert Bálint Martin (74 kg) ráadásul egyaránt technikai KO-val múlta felül venezuelai, illetve olasz ellenfelét. A light-contactban Száraz Gergő (63 kg) is diadalmaskodott olasz riválisával szemben, így megvédte világbajnoki címét.

Nem sikerült ugyanakkor nyerni az októberi Küzdősport Világjátékokon győztes Zajácz Bencének, valamint a két éve vb-első Szmolek Emánuelnek, akik ezúttal ezüstérmet szereztek.

A formagyakorlatosok között a nőknél a zenés formagyakorlat kategóriában korábban Halustyik Cintia is ezüstérmes lett.

A veteránoknál hat magyar aranyérem, mellette pedig három második és öt harmadik hely fűződik a mieink nevéhez. Kiemelkedik Kovács Marianna teljesítménye, aki mindhárom szakágban, ahol elindult, a dobogó tetejére állhatott fel.

A szombati zárónapon további felnőtt magyar versenyzők küzdhetnek majd az aranyéremért.