magyar kick-box szövetség

hírek

Küzdősportok Világjátéka – Esküt tett a magyar csapat

Letette az esküt hétfőn a Küzdősportok Világjátékára utazó magyar csapat. A Szaúd-Arábiában jövő pénteken kezdődő eseményen 15 magyar sportoló vesz részt hét sportágban. A fogadalomtétel szövegét Kőváriné Ivánfi Brigitta (szkanderos) és Fésű Lajos (kick-boxos) mondta el.

Schmidt Gábor, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, azok, akik kijutottak Rijádba, már győzteseknek mondhatják magukat.

“A sport stratégiai ágazat Magyarországon, a Küzdősportok Világjátékára kvalifikációt szerzett sportolók pedig igazi példaképek, akiknek a tevékenysége, sikerei hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél többen válasszanak sportágat, és egyre többen mozogjanak rendszeresen, így a sportnemzet sportoló nemzetté váljon.” – fogalmazott Schmidt Gábor.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke hangsúlyozta, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tevékenysége egyre szélesedik.

“Jó ezt látni, és azt is, hogy egyre több, az NVESZ égisze alá tartozó sportági szövetség felkarolja a fogyatékos sportolókat. Ennek bizonyítéka az is, hogy a Rijádba kiutazó magyar csapatban a szkanderos Simon Dániel személyében lesz parasportoló.” – tette hozzá.

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke kiemelte, örömteli, hogy hét sportágban lehet magyar versenyző Szaúd-Arábiában.

“Csaknem minden sportágban van dobogóesélyes indulónk azon az eseményen, amely gyakorlatilag a sport ünnepe lesz, hiszen a World Combat Games-en az olimpiai és az olimpián kívüli sportágak is jelen vannak. Eddig mindig jól szerepeltek a magyarok a játékokon. Korábban Pekingben és Szentpéterváron volt ez a multisport esemény, mindkettőről több éremmel tért haza a magyar küldöttség. Remélem, hogy folytatódik ez a szép hagyomány” – mondta az elnök.

A Küzdősportok Világjátéka a hónap végéig tart. Magyarországon a játékokra utazó csapatot az NVESZ koordinálja, a magyar delegációt és a kiutazást a sportért felelős államtitkárság támogatja.

A magyar csapat:

grappling: Tóth Alexa, Tóth Zoltán, Szmolka Nikoletta
jiu-jitsu: Tereza Crisley Cordeiro de Souza
kendó: Komjáti Tamás
kick-box: Busa Andrea, Kondár Anna, Zajácz Bence, Fésű Lajos
muaythai: Nardelotti Ajsa
szkander: Kőváriné Ivánfi Brigitta, Barzsó Henrietta, Simon Dániel
szumó: Buzás Patrik, Pap Arnold