magyar kick-box szövetség

hírek

Küzdősportok Világjátéka – Minden magyar elődöntős kick-box-ban

Négyből négy továbbjutás a kick-boxosoknál Rijádban. A Szaúd-Arábia fővárosában zajló Küzdősportok Világjátékán mind a négy magyar point fighting szabályrendszerben lépett küzdőtérre.

Elsőként Zajácz Bence az üzbég Szergej Kosolapov ellen meccselt a 69 kilósoknál, 13-2-es technikai KO lett a vége. Fésű Lajos a 79 kilogrammos súlycsoportban még ennél is magabiztosabb sikerrel nyerte negyeddöntőjét az ausztrál Jake Carlos Valdivia ellen (10-0). A magyar sikersorozatot Busa Andrea (65 kg) folytatta: az amerikai Alexi Jimenezzel nézett farkasszemet, taktikus küzdelmet diktált, és ez az összecsapás sem ment végig, Busa ugyanis 12-2-re győzött. Zárásként Kondár Anna (70 kg) a szlovén Tina Balohhal egy szoros meccsen 7-6-ra nyert.

Jároszkievicz Krisztián Küzdősportok Világjátékok specialista. Az elsőn, 2010-ben (Pekingben) aranyérmes lett, a következőn, Szentpéterváron (2013) edzőként segítette a csapatot Király István oldalán, ezúttal immár a négy magyar edzőjeként értékelte a negyeddöntőket.

„A sorsolás után azt nyilatkoztam, hogy három könnyebb meccs és egy küzdelmesebb összecsapás elé nézünk. Ez mind bejött. Fésű Lajos a tőle megszokott eleganciával hozta a meccsét, Zajácz Bence üzbég ellenfele a tekvondóból nyergelt át a kick-box-ra, nagyon képzett sportember, előző sportágában világkupát is nyert, de a magyar győzelem nem volt kérdéses. Busa Andrea taktikus meccsen hozta a sikert, Kondár Annával pedig egy picit megszenvedtünk a továbbjutásért.” – mondta Jároszkievicz Krisztián.