magyar kick-box szövetség

hírek

Magyar kick-box éremdömping Plovdivban

A bulgáriai Plovdivban került megrendezésre a Plovdiv Open nemzetközi kick-box verseny, amelyre három nemzet – bolgár, bosnyák, és magyar – 20 egyesületének versenyzői adták le nevezésüket, közel 1000-et. A három tatamis szabályrendszer (pointfighting, light-contact, kick-light) művelői kezdő és elit kategóriákra bontva küzdhettek meg a díszes kupákért és érmekért. A gyermek korcsoporttól egészen a felnőttekig mindenki tatamira léphetett.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Debreczeni Dezső vezette kick-box csapata a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton 19 arany, 11 ezüst és 9 bronzéremmel. Debreczeni Frida, Szikora Bence és Jancsó Lili 3 aranyérmet szerzett, de nem sokkal maradt le Viczián Dániel sem két arany és egy ezüstérmével.

„Szinte a teljes bolgár kick-box mezőnyt felsorakoztató versenyre meghívást kapott a Debreczeni Team csapata. Amikor megérkeztünk, szívélyes fogadtatásban volt részünk, amiről a vendéglátó sportbarátaink gondoskodtak. Nagyon színvonalasan megrendezett, jól szervezett, nagyon jó versenyen vehettünk részt. Az egész verseny ideje alatt minden gördülékenyen haladt. Az erős mezőnyben, igazán szoros meccseket vívtak versenyzőink, nemzetközi és kontinensviadalokról jól ismert versenyzőkkel is. Szóba került egy hosszú távú együttműködési javaslat a vendéglátó Star Team csapatával. Miszerint a nagy nemzetközi versenyek elmaradása miatt újra kell gondolni a versenyek szervezését, és ha kisebb létszámmal is, de meg kell próbálni a nemzetközi mezőny csapataiból néhányat egy adott ország kick-box mezőnyével megismertetni. Hasonlóan, mint ahogyan erre most sor került. Tervek szerint a nem túl távoli jövőben, Békéscsaba is otthona lehet hasonló, nemzetközi csapatokat is vendégül látó rangos utánpótlás kick-box versenynek” – számolt be Debreczeni Dezső vezetőedző. 

A Halker-KirályTeam kick-box alakulata ezúttal csupán 7 versenyzővel utazott el a második legnagyobb bolgár városba megméretni magukat egy újabb nemzetközi viadalon. A maroknyi különítmény igazán kitett magáért, hiszen a 7 versenyző 20 érmet hozott haza, melyből 13 a legfényesebb medáliából került ki. Az aranyak mellett 5 ezüstöt és 2 bronzot akasztottak még Halker-KirályTeam-es versenyző nyakába.


A jó egyéni teljesítmények közül kiemelkedik Bálint Martin és Kiss Zsófia eredménye, akik fejenként 4 aranyat nyertek, illetve Enyingi Sára teljesítménye is külön kiemelendő, hiszen új korcsoportjában – a juniorok között – az 5-8 kg-mal nehezebb és 2-3 évvel idősebb riválisokkal szemben is derekasan helyt állt, jelezve, hogy rövidesen bizony vele is számolni kell a junior mezőnyben is.