magyar kick-box szövetség

hírek

Magyar kickbox sikerek Angliában

Remekeltek a magyar kick-boxosok az angliai Watfordban megrendezett rangos nemzetközi versenyen. Az év eleje ellenére is már csúcsformát mutató Veres Alex négyszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A szigetországi megmérettetésen Veres Alex a pointfighting szabályrendszerben a saját, 79 kg-os súlycsoportja mellett megnyerte a 84 kilósok küzdelmeit is. A Halker-Király Team klasszisa ezt követően aranyérmet szerzett a súlycsoportok győztesei számára kiírt, úgynevezett Grand Champion versenyszámban is, míg a nyílt kategóriában ezüstöt akasztottak a nyakába. A csepeli fiatalember csapatban is diadalmaskodott, miután a brit Chris Astonnal párban magabiztosan nyerték a kétfős csapatok versengését.

Klubtársa, Loós Dominik egyre inkább leteszi névjegyét a felnőttek között. A 16 éves fiatal az 57 kilogrammban ezüst-, míg a 63 kg-ban bronzérmet nyert, csapatban pedig a második helyen végzett skót társával. A magyar tehetség egyúttal a torna legjobb utánpótláskorú versenyzője lett, miután megnyerte a fiatalabbak nyílt kategóriáját.

A nőknél a még nála is ifjabb, csupán 15 esztendős Haider Katrin a felnőttek között csak a csapatversenyben lépett tatamira: ott viszont párban egy olasz lánnyal egészen a kategória megnyeréséig jutottak.

A sportág nemzetközi bajnokságain – a világ- és kontinensbajnokságokat leszámítva – általában lehetővé teszik az eggyel magasabb súlycsoportban indulást. Ez a jól felkészült versenyzők számára kiváló eszköze a kondíció javításának, emellett egy alkalommal akár több versenynek megfelelő számú mérkőzést lehet élesben megvívni, az elért eredmények pedig a sorozatterhelés miatt még értékesebbek.