magyar kick-box szövetség

hírek

Schmitt Pál: a kick-boxnak ott a helye a 2028-as olimpián!

A 28. Magyar Kick-box Világkupa megnyitóján Schmitt Pál, a NOB tiszteletbeli tagja feltörekvő sportágnak nevezte a kick-boxot, amelynek szerinte ott a helye a Los Angeles-i olimpián. Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke kijelentette: jó úton haladnak afelé, hogy a budapesti világkupa a kontinens legnagyobb kick-box rendezvénye legyen. 

“Örömmel jelenthetem be, hogy rekordlétszám, 43 ország 2500 kick-boxosa versenyez Budapesten a hétvégén. Sokat dolgoztunk az elmúlt években, hogy az európai kick-box események legnagyobbikává fejlesszük a magyar világkupát. Úgy tűnik, hogy jó úton haladunk, de nem fogunk megállni, igyekszünk tovább fejlődni, és még nagyobb és jelentőségteljesebb versenyeket rendezni” – mondta megnyitó beszédében Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke. 

A kick-box feltörekvő sport a sportágak között – hangsúlyozta Schmitt Pál. A volt köztársasági elnök kiemelte, hogy a kick-box történetében először meghívást kapott az egy hét múlva kezdődő Európa Játékokra.

“A kick-boxnak ott lenne a helye a 2028-as olimpián, és remélem, hogy ott is lesz” – jelentette ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. 

Közös munka eredménye, hogy a sportág az Európa Játékok programjára került – erről beszélt Roy Baker, a kick-box világszövetség, a WAKO ír elnöke. A sportvezető elismerését fejezte ki azért is, hogy Ukrajnából kétszáz versenyző is el tudott jönni Magyarországra, hogy részt vegyen a világkupán.