magyar kick-box szövetség

hírek

Tizenegy arany a szarajevói kick-box Európa-kupán

A hétvégén Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban folytatódott a kick-box sportág Európa-kupa sorozata. A versenyen 19 ország 650 versenyzője vett részt. A mieink a felnőtteknél 11 aranyérmet nyertek, összességében pedig Magyarország végzett az első helyen az éremtáblázaton a nemzetek versenyében. 

Kiemelendő, hogy a legjobb hazai felnőtt versenyzők mind az öt megrendezett szabályrendszerben hoztak aranyat Szarajevóból. Pointfightingban Viczián Dániel nevéhez két elsőség is fűződik, és szintén kétszer állhatott fel a dobogó tetejére Szabó Anna a kick-lightosoknál.

A duplázók mellett egy-egy aranyérmet szerzett a pointfightingban Petró Lili, Bárdos Inez, a sokszoros vb- és Eb-győztes Busa Andrea, valamint Haider Katrin. A light-contact szakágban Kajtár Bence lett első. A ringben kiütésre menő küzdelmekben a low-kickben indult Tóth Anna nyakába is aranyérem került, mint ahogyan K1-ben a korábban a Világjátékokat megjárt Bálint-Pálfi Viktória is megnyerte kategóriáját. 

Az Európa-kupán a nemzetek között összességében Magyarország végzett az élen  az éremtáblázaton, a klubok versengését pedig két magyar egyesület uralta: a Halker-Király Team lett a legeredményesebb a JALTE-Debreczeni Team előtt.

Kick-box Európa-kupa, Szarajevó, a felnőtt magyar érmesek: 

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 1. Viczián Dániel, 2. Csiernyik Zsombor

69 kg: 1. Viczián Dániel

Nők:

50 kg: 1. Petró Lili, 2. Török Szonja

55 kg: 1. Bárdos Inez, 3. Török Szonja és Petró Lili

60 kg: 1. Busa Andrea

+70 kg: 1. Haider Katrin

Light-contact:

Férfiak:

74 kg: 1. Kajtár Bence

79 kg: 3. Veszelovszki Péter

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 2. Enyingi Ádám

79 kg: 2. Veszelovszki Péter

Nők: 

60 kg: 1. Szabó Anna

65 kg: 1. Szabó Anna

Low-kick:

Nők

60 kg: 1. Tóth Anna

K1: 

Férfiak: 

63,5 kg: 3. Száraz Gergő

Nők: 

52 kg: 1. Bálint-Pálfi Viktória

65 kg: 2. Kolozsvári Enikő

A verseny összes eredménye elérhető a Sportdatáról: https://www.sportdata.org/kickboxing/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=1771#a_eventheadend