magyar kick-box szövetség

hírek

Újra nemzetközi versenyen bizonyítottak kick-boxosaink

Hosszú idő után ismét nemzetközi versenyen vettek részt nagy létszámban a magyar kick-boxosok, akik a második helyen végeztek az éremtáblázaton a Karlovacban megrendezett Európa-kupán. A 27 ország részvételével lebonyolított horvátországi viadalon a magyarok összesen 52 arany-, 52 ezüst- és 67 bronzérmet sepertek be, aminél csak a bolgárok nyertek többet.

A sportolók kihasználták, hogy a koronavírus járvány okozta leállásokat követően újra versenyezhetnek, és sokan több kategóriában is elindultak. Az Európa-kupán az is kiderült, hogy a különböző korosztályokban klasszisaink a hosszú kihagyás ellenére sem vesztettek tudásukból: hozták a tőlük elvárható eredményeket. 

A felnőtteknél egyéniben három magyar is duplázni tudott. Veres Richárd megnyerte pointfightingos súlycsoportjának küzdelmeit, és diadalmaskodott a csúcskategóriában, a Grand Champion versenyszámban is, Török Dóra a nőknél pointfightingban a 70 és a +70 kg-ban is első lett, míg Szmolek Emánuel súlycsoportjában light-contactban és kick-lightban egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Aranyérmet nyert még pointfightingban Zajácz Bence és Busa Andrea, light-contactban Fésű Lajos, kick-lightban pedig Száraz Gergő és Holczmüller Bence.

A pointfighting csapatversenyben a férfiaknál a Békéscsabai Lakótelepi SE (Debreczeni Team), a nőknél a Halker-Király Team győzőtt, és a csepeliek diadalmaskodtak a női Tag Team versenyszámban is.

A karlovaci Európa-kupa valamennyi korosztályának eredményei elérhetők az alábbi linkről:
https://www.sportdata.org/kickboxing/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=912#a_eventheadend