magyar kick-box szövetség

hírek

Utánpótlás kick-box világbajnokság – Ez lesz magyar szempontból minden idők legsikeresebb vb-je!

Már most kijelenthető, hogy a szombatig tartó budapesti utánpótlás kick-box világbajnokságon a magyarok minden idők legeredményesebb szereplésüket produkálják.

A 68 ország több mint 2000 versenyzőjét felvonultató világversenynek a BOK-csarnok ad otthont, ahol a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámaiban a három korosztályban (gyermek, kadet és junior) mérik össze tudásukat a fiatalok. A 200 magyar induló közül – a küzdelmi szabályrendszerekben – több tucat döntős van.

Egy szabályrendszerben, a formagyakorlatban befejeződött már a vb. Csütörtökön aranyérmes lett gyerek korosztályban a Szemenyei Máté, Nas Míra, Szépe Emmett trió a zenés mix csapatok versenyében, ugyanitt ezüstérmet szerzett Hegedűs Mátyás és Kakas Hunor kadet 2-ben, ahol Pataki Aida és  Halmágyi Nikolett felállhatott a dobogó harmadik fokára. Egyéniben három érmet szereztek a magyarok formagyakorlatban csütörtökön: zenés fegyveres kategóriában – kadet 1-ben – Kakas Nóra ezüstérmes lett, míg a junior mezőnyben Dorner Réka, a gyerek korosztályban Szemenyei Máté harmadikként zárt.

Formagyakorlatban a magyar válogatott 4 arany-, 5 ezüst-, és 9 bronzzal zárta a hazai rendezésű világbajnokságot, ehhez az éremterméshez társulnak majd a küzdelmi szabályrendszerekben elért sikerek.