magyar kick-box szövetség

hírek

A kick-boxos Pálfi Viktória bizonyítani akar a Világjátékokon

A Világjátékokra kijutott kick-boxos Pálfi Viktória bizonyítani szeretne a július 7. és 17. között az egyesült államokbeli Birminghamben zajló multisport eseményen. A sporttörténelmi részvétel miatt hatalmas nyomás nehezedik a fiatal versenyző vállára, aki éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a mentális felkészülésre. Az idei Világjátékok az első alkalom, ahol magyar kick-boxosok – Pálfi Viktória mellett Boros Petra – képviselhetik hazánkat.

A K1 szabályrendszer 52 kg-os súlycsoportjában érdekelt Pálfi Viktória mexikói riválisa visszalépésének köszönhetően indulhat a játékokon, akitől 2021-ben a világbajnokságon kikapott. Borzasztóan örült a lehetőségnek, de egyúttal – mint fogalmazott – „kiverte a víz”, amikor tudatosult benne, hogy csupán két hete maradt felkészülni. Petrával sokat edzenek együtt, és nagyon jó a kapcsolatuk. Örül, hogy nem egyedül kell megtennie a hosszú utat Birminghambe, és lesz ott vele egy barát is.

A csepeli Halker-Király Team sportolója saját bevallása szerint minden mérkőzés előtt rettenetesen izgul, legyen az kisebb, vagy nagyobb verseny, ugyanakkor sokat segít neki edzője, Bálint Zoltán, aki Birminghamben is mögötte lesz majd. Az edző ringbe lépés előtt rendszerint megnyugtatja és sulykolja, hogy bízzon magában. Mellette az ötszörös kick-box világbajnok és az ökölvívásban a közelmúltban Eb-bronzérmet nyert Veres Roland segíti a mentális felkészülését. 

A fiatal tehetség tavaly még a juniorok (16-18 évesek) között szerzett Európa-bajnoki címet a ringben a kiütésre menő K1 szabályrendszerben. Érzékeny alkat lévén mindenkinek bizonyítani szeretne, így nehéz megbirkóznia a ránehezedő nyomással.

„Az egyik világkupára nem fogyasztottam le ahhoz a súlycsoporthoz, amelyikben indulnom kellett volna. El is veszítettem a meccset, ugyanis az ellenfél legalább öt kilóval nehezebb és fizikailag is erősebb volt, ezért nem tudtam tartani az iramot. Az én hibám volt, mert lusta voltam lefogyasztani. De sokat tanultam az esetből” – mesélte Pálfi Viktória.

Családja teljes mellszélességgel támogatja a sportolói karrierjét, lényegében édesanyja miatt kezdett el kick-boxolni. Először öccsét vitték el egy edzésre, hogy meg tudja védeni magát, aztán Viki is csatlakozott hozzá. A szülei büszkén mesélik mindenkinek, hogy a lányuk kijutott a Világjátékokra, de sajnos ők nem tudják elkísérni Birminghambe.

Pálfi Viktória július 13-án fog először ringbe lépni a Világjátékokon, ahol a maximumot akarja kihozni magából, és mindenképpen dobogóra szeretne állni. Mindazonáltal a tengerentúli esemény után sincs megállás, ugyanis rögtön el szeretné kezdeni a felkészülést az őszi Európa-bajnokságra.