magyar kick-box szövetség

hírek

Nemzetközi profi kick-box bajnoki címet nyert Szegfi Zsanett

Nagyszerű győzelmet aratott Szegfi Zsanett a németországi Erdingben megrendezett profi ökölvívó és kick-box gálán. A rangos eseményen a Titán Kick-box Full-contact SE sportolója a helyiek kedvencét, a világbajnoki ezüstérmes Tatjana Obermeiert győzte le.

Az amatőrök között a full-contact szabályrendszerben Szegfi Zsanett az idén Európa-kupát nyert, míg a júniusi budapesti világkupán a harmadik helyen végzett az 52 kg-osok mezőnyében.

Eredményeinek köszönhetően a fiatal magyar tehetség meghívást kapott az erdingi gálára, ahol – a hazai közönség legnagyobb bánatára – bizonyította is képességeit: ötmenetes mérkőzésen megosztott pontozással múlta felül a város kiválóságát, Tatjana Obermeiert. Diadalával Szegfi Zsanett elnyerte a WAKO PRO német nemzetközi profi kick-box bajnoki címét.

„Kemény és küzdelmes mérkőzést vívott a két versenyző, aminek végén Zsani nyert, de a harcért gratuláció illeti mindkettőjüket” – számolt be róla edzője, Juhász Gábor, aki egyúttal a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke, valamint a full-contact szakág vezetője.

„Nagyon erős felkészülésen vagyunk túl, sok verseny volt az év során, és mindezek tapasztalatait sikerült most hasznosítani. A meccs után rengeteg gratulációt kaptunk a teljes nemzetközi kick-box szakmától. Nagyon magasan jegyzett világsztárt vert meg Zsanett. Most pedig folytatjuk a felkészülést, jön az Európai Egyetemi Játékok, ahol szintén full-contactban indulunk” – mondta Juhász Gábor.

A szakember hozzátette: az erdingi gála rangját az is jól mutatja, hogy profi ökölvívásban az ottani fő mérkőzés győztese lett a kihívója a világsztár Canelo Alvareznek.