magyar kick-box szövetség

hírek

Kick-box utánpótlás MB: éles küzdelmek zajlottak az Eb-részvételért

A hagyományokhoz híven idén is az Esztergomi Kick-Box SE szervezésében zajlott az utánpótlás kick-box tatamis magyar bajnokság, amelynek immáron a felújított Suzuki Aréna Sportcsarnok adott otthont. Az év egyik legfontosabb hazai utánpótlás seregszemléjére közel 400 nevezést adtak le az ország klubjai a három tatamis szakágban: pointfightingban, light-contactban és kick-lightban.

Örvendetes, hogy a tavalyinál több versenyző lépett tatamira – értékelt a verseny után Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. A sportvezető újdonságként azt is megemlítette, hogy ezúttal több ITF taekwondós klub sportolói is részt vettek a bajnokságon, így a kick-boxos fiatalok számos kategóriában a megszokott ellenfelek mellett ismeretlen riválisokkal is szembetalálkoztak.

Több küzdelem kifejezetten éles volt – számolt be róla az elnök. Kifejtette: ennek az volt az egyik oka, hogy a magyar bajnoki címet elnyerők az elsőséggel jogot szereztek arra, hogy indulhassanak az augusztus végi utánpótlás Európa-bajnokságon. Az Eb-n egy országból kategóriánként két versenyző vehet részt, a hazai válogatási rendszer szerint pedig ebből az egyik az aktuális magyar bajnok, a másik pedig a tavaszi szezon végén a versenyszám itthoni ranglistájának vezetője.

A többi szakágban a következő két hétvégén rendezik az utánpótlás magyar bajnokságot: a ringeseknél (full-contact, low-kick és K1) június 3-án, míg a formagyakorlatban egy héttel később, 10-én bonyolítják le a tornát. 

Azt követően pedig érkezik az év legnagyobb és legrangosabb magyarországi versenye, hiszen a várva várt, 28. Magyar Kick-box Világkupára június 16. és 18. között kerül sor a BOK Sportcsarnokban, ahol az utánpótlás korosztályoktól a felnőtteken át a veteránokig mind a hét szabályrendszerben osztanak majd érmeket.

A verseny eredményei elérhetők itt