magyar kick-box szövetség

hírek

Közel 40 ország vesz részt a hétvégi 27. Magyar Kick-box Világkupán

Közel 40 ország versenyzőinek részvételével péntektől vasárnapig a budapesti BOK Csarnokban rendezik meg a 27. Magyar Kick-box Világkupát, a sportág idei legnagyobb hazai eseményét. Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség (MKBSZ) elnöke az esemény sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a világkupára több mint 1700 versenyző a hét szakágban összesen 3200 nevezést adott le. Hozzáfűzte: a küzdelmek pénteken 10, szombaton és vasárnap pedig 9 órától 18-19 óráig tartanak majd.

Király István, az MKBSZ és egyben a WAKO világszervezet alelnöke közölte: a budapesti világkupa rangját jelzi, hogy többek között az Egyesült Államokból, Argentínából, Kolumbiából és Szingapúrból is érkeznek versenyzők. A létszám mellett a színvonalra sem lehet majd panasz, hiszen gyakorlatilag a teljes hazai élvonal elindul, köztük a tavalyi öt egyéni magyar világbajnok közül négyen: Száraz Gergő, Szmolek Emánuel, Busa Andrea és Mezei Nikolett.

Amint elhangzott, a verseny kiváló felkészülési állomás az őszi törökországi felnőtt Európa-bajnokságra és az olaszországi Jesolóban sorra kerülő utánpótlás világbajnokságra.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy sporttörténelmi szerephez jutott Boros Petra, hiszen egyedüliként képviselheti Magyarországot a  július 7. és 17. között, az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő Világjátékokon. A Halker-Király Team sportolója a K1 szabályrendszerben a nők 70 kg-os súlycsoportjában lép majd ringbe.

A kick-box először 2017-ben, Wroclawban szerepelt a nem olimpiai sportágak legrangosabb multisport eseményén, ám akkor csupán bemutató sportágként, magyar versenyző pedig nem volt az indulók között. A birminghami Világjátékokon viszont már a hivatalos sportágak egyike az amerikai eredetű modern küzdősport, ezért is nagy büszkeség a hazai kick-boxosok számára a részvétel.