magyar kick-box szövetség

hírek

Multisport világversenyekre jutottak ki kick-boxosaink

A múlt héten Antalyában rendezték a kick-box Európa-bajnokságot. A törökországi Eb több olyan magyar eredményt is hozott, amelyeknek köszönhetően legjobbjaink kvalifikálták magukat az egyaránt 2023-ban sorra kerülő Európa Játékokra, illetve a Küzdősport Világjátékokra.

A kick-box kontinensviadal jelentőségét növelte, hogy egyben kvalifikációs verseny is volt a jövő évi lengyelországi Európa Játékokra, valamint a szaúd-arábiai Küzdősport Világjátékokra. A 2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételre pályázó sportág mindkét nagyszabású multisport rendezvényen teljes jogú tagként vesz részt.

Az Európa Játékokon három-három férfi és női pointfighting, férfi és női full-contact, valamint két-két férfi és női light-contact súlycsoportban rendeznek versenyeket. A részvételre a kiválasztott kategóriákban a törökországi Eb első nyolc helyezettje szerzett jogot. Ez alapján az Európa Játékokon nyolc magyar sportoló vehet részt: Veres Richárd (pointfighting 63 kg), Török Szonja (pointfighting 50 kg), Busa Andrea (pointfighting 60 kg), Kondár Anna (pointfighting 70 kg), Czégény Cintia (full-contact 60 kg), Száraz Gergő (light-contact 57 kg), Fésű Lajos (light-contact 79 kg) és Nagy Rita (light-contact 60 kg).

A Küzdősportok Világjátékán a low-kick és a pointfighting szabályrendszerekben bonyolítanak le küzdelmeket három-három férfi és női súlycsoportban – ezekbe az Európa-bajnokság első négy helyezettje kvalifikálta magát. Eredményükkel három magyar magyar kick-boxosnak biztos a részvétele: Zajácz Bence (pointfighting 69 kg), Fésű Lajos (pointfighting 79 kg) és Kondár Anna (pointfighting 70 kg).